Marian Scherpenisse

Marian geeft al meer dan 25 jaar met veel plezier en enthousiasme les in Qigong, Tai Chi Chuan, Tai Chi Stok, Yoga en Meditatie.

‘Toen ik Qigong voor het eerst zag, werd ik gegrepen door de schoonheid van de beweging. De gratie en de vertraging ziet eruit als een dans. Het heeft me gemotiveerd om Qigong te beoefenen en de verstilling eigen te maken.

In mijn leven heb ik de mogelijkheid gekregen om me volledig aan deze kunsten te wijden en me er steeds verder in te ontwikkelen. Ik heb me zowel verdiept in het aspect van de gezondheid (ik ben Bocam-therapeut en acupuncturist), de zelfverdedigingsleer (oa Tai Chi Chuan en het toepassen in tweetallen) als het spirituele aspect (zowel in Qigong als Yoga en zittende meditatie).
Het is een voortdurende tocht naar het ontwikkelen van het hele potentieel van mijn mens-zijn.  Een tocht die nooit stopt en steeds nieuwe mogelijkheden en uitdagingen biedt.

Sinds 1994 heb ik samen met met man een eigen bedrijf. (www.deboogyoga.nl)
Ik geef les op gezondheidscentra, sportscholen, bedrijven en ik ben hoofddocente op de Qigongopleiding van de Bocam, verzorg Qigong dagen en drie verschillende zomerweken per jaar.
De les in het Zonnelicht is een Qigongles die enerzijds ontspant en versterkt en anderzijds de nadruk legt op het bewegen met de seizoenen. Meebewegen met het ritme van de seizoenen helpt om meer in contact te komen met jouw natuurlijke ritme.

Zo is het volgens de achterliggende filosofie (traditionele Chinese geneeskunde) bijvoorbeeld belangrijk om in de lente het element hout te versterken. Dat staat voor geboorte, groei en het inslaan van nieuwe wegen.  De Qigong die ik in deze periode geef, versterkt deze kracht. Het helpt met meer ontspanning en daadkracht in het leven te staan.’

 Naar website

Wie doet wat

Jade van den Hout

Jade van den Hout (25), afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie (2014), is freelance danser, co-maker en docent. Ze is o.a. werkzaam bij het gezelschap The100Hands waar het fysiek samenkomen van mensen het startpunt en doel is van elk werk.

Lees meer

Karen van Dam

Karen van Dam, dansdocent, organisatiepsycholoog en Qigong instructeur. Beweging en psychologie zijn mijn passies, die samenkomen in mijn Qigong lessen.

Lees meer

Minjon van Zoest

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach en ademcoach. Ik leer zelfstandige vrouwen tussen de 40 en 50 jaar die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen.

Lees meer

Chantal van Heumen

Tai Chi/ Qi Gong docent, therapeut, coach, Tui Na masseuse, eigenaar van Mana Gezondheidspraktijk. Al sinds jonge leeftijd op zoek naar de diepere lagen van het leven. Ik begon op te merken dat er een verbinding was tussen lichaam en geest.

Lees meer

Gregoor van Zummeren

Is het toeval ? Het Zonnelicht ligt zowat tegenover mijn kleuterschool, een mijlpaal in mijn leven. Ik ben geboren in de Tuinstraat, kom uit een kunstenaarsgezin en ben zelf ook altijd creatief geweest. Met kunst en met muziek, zowel maken als draaien. Maar ook met mijn vorm van lesgeven.

Lees meer

Gloria del Pino

Since I was a little child I was curious in knowing more about life and was introduced to meditation when I was 13 years old. Learning meditation and yoga as a teenager helped me to grow in this world with a different point of view. I was surprised in how my emotions become much more stable and how I was able to be happy no matter what.

Lees meer

Art of Living

Art of Living Wereldwijd actief in meer dan 150 landen: bijna 400 miljoen mensen hebben ondertussen de voordelen ervaren van Art of Living-programma's. Maak deel uit van een gemeenschap van levensbewuste, positieve mensen. Wekelijkse trainingen, workshops, cursussen...

Lees meer

Monique Coppens

Mijn naam is Monique Coppens en ik ben yoga docente, coach en schrijfster. Op mijn zoektocht naar een fijner leven ben ik verliefd geworden op yoga nidra, een vorm van yoga en meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Lees meer

Bas Brand Heek

Mystieke denker, natuurliefhebber, muzikant en leraar in hart en nieren.
De wetenschapper van vroeger is uitgegroeid tot een mysticus die de verschillende lagen van bewustzijn onderzoekt. Waar weten en niet weten elkaar ontmoeten.

Lees meer

Godert Verbiest

Ik ben Godert Verbiest (54) en initiatiefnemer van de Oersprong. Mijn moeder heeft mij liefde voor de natuur bijgebracht. Ze nam ons vaak mee de natuur in op ontdekkingsreis. Ik heb biologie en gezondheidskunde gestudeerd op de lerarenopleiding in Tilburg.

Lees meer

Babiche Ubben

Een mindfulness training in 2010 plantte het zaadje van interesse in meditatie en het boeddhisme. Dat groeide als vanzelf (met de nodige zachtmoedige inspanning) uit naar dat ik in 2018 de opleiding Mindful Coachen bij de Academie voor Open Bewustzijn heb afgerond.

Lees meer

Kees Peters

Gastdocent aan de Academie voor Open Bewustzijn met de thema’s “Klank en Stilte” en “Klank en Ruimte”. Jarenlang onderzoek gedaan naar de subtiele werking van klanken via podia voor geïmproviseerde muziek, studie van mantra’s bij boeddhistische leraren én de betekenis van taal.

Lees meer

Dorle Lommatzsch

In de Academie voor Open Bewustzijn geef ik sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Ik begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Ook begeleid ik mensen individueel vanuit de boeddhistische psychologie.

Lees meer

Rianne Schoenmaker

Ik ben categorie 1 MBSR/CT (mindfulness) trainer, sinds 2014 gekwalificeerd MSC (mindfulness & zelfcompassie) trainer en sinds november 2016 MFY (Vrienden worden met Jezelf, de mindfulness & zelfcompassie) trainer voor Jongeren en Jongvolwassenen.

Lees meer

Marijke van der Putten

Vanaf het moment dat ik me jaren geleden in het boeddhisme verdiepte veranderde mijn zoektocht naar de zin van dat wat er is in een – tot op de dag van vandaag – boeiende ontdekkingsreis. Ik laat me graag inspireren door wijze leraren die het onderricht niet opdringen…

Lees meer