Linda Holman

Mijn naam is Linda Holman (33) Ik ben yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschapsyoga.
Yoga heeft mij sinds de eerste keer dat ik op de mat stapte gegrepen. Yoga betekent voor mij: terug naar mezelf, naar mijn kern.
Het denken laten verstillen en terug naar mijn lichaam.  Je geest kan je blik vertroebelen, maar het lichaam liegt nooit.

Tijdens mijn twee zwangerschappen van Davine (2016) en Lior (2018)  heb ik ontzettend veel gehad aan yoga en meditatie.
Bewust de tijd voor jezelf en je kindje nemen. Het gaf mij vertrouwen en  zorgde voor een diepe rust en ontspanning.
Het bracht mij dichter bij mijn oerkracht.

Mijn yogaopleiding heb ik gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. (www.saswitha.nl)  Het is een intensieve opleiding van drie basisjaren.
Naast de leer van de asana’s, is er ook  aandacht voor wijsbegeerte, ayurveda en anatomie en fysiologie.

Bovenal is yoga een weg naar jezelf.
Tijdens de yoga-opleiding stimuleerde de leraren om kritisch naar jezelf te kijken.
“Volg je eigen wijsheid.” In iedereen schuilt een eigen goeroe.

Na de drie-jarige basisopleiding van Saswitha koos ik in 2017 voor het specialisatiejaar: zwangerschapsyoga.
Tijdens het specialisatiejaar was ik  in verwachting van mijn zoon Lior.
Prachtig om mijn zwangerschap op deze manier zo intensief te ervaren.

Zwanger zijn, is een bijzondere tijd, maar ook een kwetsbare en spannende tijd.
Op lichamelijk, hormonaal, mentaal en op emotioneel gebied verandert er in korte tijd veel.
Er komt veel op je af en ondertussen gaat  de hectiek van alledag door.
Hoe mooi is het om bewust stil te staan bij het wonder dat NU plaats vindt.
Zwangerschapsyoga is een cadeau voor jezelf en jouw kindje.
Jouw eigen kleine goeroe.

Voor meer informatie en aanmelding : www.littleguruyoga.nl

06-54344508 of 013-7855567
info@littleguruyoga.nl

 

Wie doet nog meer wat

Sinsi en Sonia

Sinsi en Sonia

Mijn naam is Sinsi en ik ben meditatie instructeur en managing director bij Munsel Meditation. Sinds 1996 studeerde en beoefende ik Sinsi, Tibetaans Boeddhisme in verschillende boeddhistische kloosters in Frankrijk, India en Nepal; inclusief een traditionele 3-jarige retraite.
Lees meer
Noor Francken

Noor Francken

Geboren en getogen in Tilburg, moeder van 6 kinderen.19 jaar geleden is heel simpel met de vraag "er moet meer in de adem zitten" de educatieve humanitaire stichting Art of Living in mijn leven gekomen.
Lees meer
Dorle Lommatzsch

Dorle Lommatzsch

In de Academie voor Open Bewustzijn geef ik sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Ik begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Ook begeleid ik mensen individueel vanuit de boeddhistische psychologie.
Lees meer
Monique Coppens

Monique Coppens

Mijn naam is Monique Coppens en ik ben yoga docente, coach en schrijfster. Op mijn zoektocht naar een fijner leven ben ik verliefd geworden op yoga nidra, een vorm van yoga en meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest.
Lees meer
Bas Brand Heek

Bas Brand Heek

Mystieke denker, natuurliefhebber, muzikant en leraar in hart en nieren. De wetenschapper van vroeger is uitgegroeid tot een mysticus die de verschillende lagen van bewustzijn onderzoekt. Waar weten en niet weten elkaar ontmoeten.
Lees meer
Karen van Dam

Karen van Dam

Karen van Dam, dansdocent, organisatiepsycholoog en Qigong instructeur. Beweging en psychologie zijn mijn passies, die samenkomen in mijn Qigong lessen.
Lees meer
Chantal van Heumen

Chantal van Heumen

Tai Chi/ Qi Gong docent, therapeut, coach, Tui Na masseuse, eigenaar van Mana Gezondheidspraktijk. Al sinds jonge leeftijd op zoek naar de diepere lagen van het leven. Ik begon op te merken dat er een verbinding was tussen lichaam en geest.
Lees meer
Jade van den Hout

Jade van den Hout

Jade van den Hout (25), afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie (2014), is freelance danser, co-maker en docent. Ze is o.a. werkzaam bij het gezelschap The100Hands waar het fysiek samenkomen van mensen het startpunt en doel is van elk werk.
Lees meer
Judith de Lange

Judith de Lange

Mijn naam is Judith, geboren in 1970 op deze prachtige Aarde. Als Lichtbrenger heb ik een diep vertrouwen dat wij Samen van deze planeet een Liefdevolle Lichtplek kunnen maken. Een wereld waarin we in vrede leven, door in de eerste plaats vrede te vinden in onszelf. In Verbinding zijn met ons Ware Zelf en met alles en iedereen om ons heen. Zodat we kunnen leven in Liefde & Vrijheid!
Lees meer
Marian Scherpenisse

Marian Scherpenisse

Ik geeft al meer dan 25 jaar met veel plezier en enthousiasme les in Qigong, Tai Chi Chuan, Tai Chi Stok, Yoga en Meditatie.
Lees meer
Marijke van der Putten

Marijke van der Putten

Vanaf het moment dat ik me jaren geleden in het boeddhisme verdiepte veranderde mijn zoektocht naar de zin van dat wat er is in een - tot op de dag van vandaag - boeiende ontdekkingsreis. Ik laat me graag inspireren door wijze leraren die het onderricht niet opdringen...
Lees meer
Kees Peters

Kees Peters

Gastdocent aan de Academie voor Open Bewustzijn met de thema’s “Klank en Stilte” en “Klank en Ruimte”. Jarenlang onderzoek gedaan naar de subtiele werking van klanken via podia voor geïmproviseerde muziek, studie van mantra’s bij boeddhistische leraren én de betekenis van taal.
Lees meer
Babiche Ubben

Babiche Ubben

Een mindfulness training in 2010 plantte het zaadje van interesse in meditatie en het boeddhisme. Dat groeide als vanzelf (met de nodige zachtmoedige inspanning) uit naar dat ik in 2018 de opleiding Mindful Coachen bij de Academie voor Open Bewustzijn heb afgerond.
Lees meer
Laura Las

Laura Las

Leidende vraag in mijn leven is: hoe ga ik om met álles wat het leven me brengt? Of: hoe verhoud ik me tot mijn innerlijke kwetsbaarheid (zoals mijn innerlijke criticus, ziekte en verlies, of belemmerende patronen en overtuigingen) en draag ik hier zorg voor? In de weg die ik daarin heb afgelegd zijn zowel ervaring als bewustwording bronnen van groei en inspiratie geweest.
Lees meer
Martine Moulart

Martine Moulart

Na mijn studie als dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg werkte ik als danseres en choreograaf. Mijn fascinatie was verstilling, traagheid en werken vanuit Authentic movement; de beweging je lichaam op dat moment wil maken.
Lees meer
Minjon van Zoest

Minjon van Zoest

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach en ademcoach. Ik werk met mensen waarvan een dierbaar iemand is overleden en die verder willen met hun leven maar niet weten hoe. Ik leer ze hoe ze met hun rouw om kunnen gaan zodat ze weer grip op hun leven krijgen.
Lees meer
Rianne Schoenmaker

Rianne Schoenmaker

Ik ben categorie 1 MBSR/CT (mindfulness) trainer, sinds 2014 gekwalificeerd MSC (mindfulness & zelfcompassie) trainer en sinds november 2016 MFY (Vrienden worden met Jezelf, de mindfulness & zelfcompassie) trainer voor Jongeren en Jongvolwassenen.
Lees meer
Irma Barten

Irma Barten

Irma Barten is werkzaam als docent dans & lichaamswerk, danser, nieuwetijdstherapeut en expressie & gevoelscoach. Na de dansacademie (1997) lag haar werkveld vooral binnen het onderwijs (danseducatie, dansontwikkeling) en de theaterwereld (dans maken, dans coachen).
Lees meer
Art of Living

Art of Living

Art of Living Wereldwijd actief in meer dan 150 landen: bijna 400 miljoen mensen hebben ondertussen de voordelen ervaren van Art of Living-programma's. Maak deel uit van een gemeenschap van levensbewuste, positieve mensen. Wekelijkse trainingen, workshops, cursussen...

Lees meer
Mojra Vogelnik S.

Mojra Vogelnik S.

Mijn naam is Mojra Vogelnik-Skerlj. Ik ben van origine Sloveens, maar woon tegenwoordig in Breda, Nederland. Hoewel ik van huis uit architect ben, ben ik de afgelopen 10 jaar actief geweest in het internationale veld van hedendaagse dans en podiumkunsten.
Lees meer
Jan Vrenssen

Jan Vrenssen

1e categorie mindfulness trainer, trainer/eigenaar van Resilijans mindfulness in Tilburg.
Lees meer
Margo Didden

Margo Didden

Ik ben coach, docent en therapeut, geef cursussen, workshops en sessies. Door jarenlange ervaring, verschillende opleidingen en reizen heb ik een eigen zienswijze ontwikkelt die een brug vormt tussen Oosterse en Westerse filosofie, leefwijze, inzichten en methodes.
Lees meer
Gregoor van Zummeren

Gregoor van Zummeren

Is het toeval ? Het Zonnelicht ligt zowat tegenover mijn kleuterschool, een mijlpaal in mijn leven. Ik ben geboren in de Tuinstraat, kom uit een kunstenaarsgezin en ben zelf ook altijd creatief geweest. Met kunst en met muziek, zowel maken als draaien. Maar ook met mijn vorm van lesgeven.
Lees meer
Godert Verbiest

Godert Verbiest

Ik ben Godert Verbiest (54) en initiatiefnemer van de Oersprong. Mijn moeder heeft mij liefde voor de natuur bijgebracht. Ze nam ons vaak mee de natuur in op ontdekkingsreis. Ik heb biologie en gezondheidskunde gestudeerd op de lerarenopleiding in Tilburg.
Lees meer