Wereldwijd actief in meer dan 155 landen: bijna 400 miljoen mensen hebben ondertussen de voordelen ervaren van Art of Living programma’ s. Maak deel uit van een gemeenschap van levensbewuste, positieve mensen. Wekelijkse trainingen, workshops, cursussen en retraites op talloze locaties in binnen- en buitenland.

De kern van Art of Living is de Sudarshan Kriya, een unieke, krachtige ademhalingstechniek. Dit principe is in India ontwikkeld door Sri Sri Ravi Shankar en gebaseerd op specifieke ademhalingsritmes. Deze ritmes reinigen het lichaam van stress en helpen je moeiteloos in diepe meditatie te komen. Je hoofd wordt hierdoor leeg en je lichaam ontspant. Zo kom je beter in contact met jezelf en daarbij met je geluksgevoel.

Iedereen wil meer geluk, succes, een betere gezondheid en gemoedsrust. Vaak blijft onze geest echter vasthouden aan negatieve emoties: woede, schuld en spijt over het verleden of angst voor de toekomst. Dit heen en weer slingeren van de geest zorgt regelmatig voor spanning en stress. De effecten van stress kunnen zeer schadelijk zijn. Afvalstoffen die zich verzamelen in de cellen veroorzaken traagheid, vermoeidheid en bevorderen ziekte. Onze stress beïnvloedt bovendien niet alleen onszelf, maar ook de relaties met mensen van wie we houden.

De adem speelt een essentiële rol bij stress. Het bepaalt hoe we ons emotioneel en fysiek voelen. Meer dan 80% van de emotionele spanning en fysieke afvalstoffen en onzuiverheden in het lichaam worden verwijderd door middel van de adem bij een goede ademhaling. Jammer genoeg ademt niet iedereen goed.

Sudarshan Kriya

De Sudarshan Kriya reduceert niet alleen stress. Door de  ademhalingstechniek worden onzuiverheden losgelaten en lichaamscellen verlevendigd, verjongd en weer voorzien van energie. Het ondersteunt bij:

– Versterking van immuunsysteem en verbeterde gezondheid
– Gemoedsrust en ontspanning
– Verheldering van geest
– Concentratievermogen en energie
– Verlichting van angst en depressie
– Evenwicht en tevredenheid in werk, studie en privé
– Verdieping van relaties
– Een onvoorwaardelijke glimlach.

Wetenschappelijk onderzoek

Effecten van de Sudarshan Kriya werden onderzocht door zowel de Erasmus Universiteit in Rotterdam als het National Institute of Mental Health and Neuroscience in Bangalore, India. Resultaten uit het bloed van Sudarshan Kriya beoefenaars zijn bemoedigend:

– Verlaagd cortisolniveau (het stresshormoon)
– Verlaagd melkzuurniveau (stress-indicator)
– Toename van T-helpercellen bij herstellende kankerpatiënten
– Gezonde balans tussen ontspanning en alertheid (vastgesteld d.m.v. EEG’s).

Filosofie

De Art of Living Foundation is een educatieve en humanitaire non-profit organisatie. Het vindt zijn oorsprong in klassieke Ayurvedische kennis en kent verschillende invloeden vanuit yoga en meditatie.

Making life a Celebration. A violence-free society, disease-free body, stress-free mind, inhibition-free intellect, trauma-free memory, and a sorrow-free soul is the birthright of every individual. Sudarshan Kriya is the way for that much needed happiness. – Sri Sri Ravi Shankar

Stichting Art of Living Nederland | International Association for Human Values

https://www.artofliving.org/nl-nl/program/12157  

https://www.facebook.com/ArtofLivingNederland/ 

Wie doet wat

Maarten van Bijsterveldt

Maarten van Bijsterveldt

Mijn naam is Maarten van Bijsterveldt. Ik ben een financieel professional en internationaal gecertificeerd Level 2 Kundalini Yoga leraar. Bij Het Zonnelicht verzorg ik wekelijks kundalini yoga lessen voor mannen.

Lees meer
Milo

Milo

Milo voelde als kind een onnatuurlijkheid van de denkwereld waar wij in opgroeien. Zijn intuïtieve gevoel zei hem iets,

Lees meer
Sinsi

Sinsi

Sinsi Ong (1971) is een meditatie leraar met een passie voor Tibetaans Boeddhisme
en hij houdt van funky soul muziek. Hij is managing director bij Munsel Meditation. 

Lees meer
Noor Francken

Noor Francken

Geboren en getogen in Tilburg, moeder van 6 kinderen.19 jaar geleden is heel simpel met de vraag “er moet meer in de adem zitten” de educatieve humanitaire stichting Art of Living in mijn leven gekomen.

Lees meer
Dorle Lommatzsch

Dorle Lommatzsch

In de Academie voor Open Bewustzijn geef ik sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Ik begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Ook begeleid ik mensen individueel vanuit de boeddhistische psychologie.

Lees meer
Bas Brand Heek

Bas Brand Heek

Mystieke denker, natuurliefhebber, muzikant en leraar in hart en nieren.
De wetenschapper van vroeger is uitgegroeid tot een mysticus die de verschillende lagen van bewustzijn onderzoekt. Waar weten en niet weten elkaar ontmoeten.

Lees meer
Chantal van Heumen

Chantal van Heumen

Tai Chi/ Qi Gong docent, therapeut, coach, Tui Na masseuse, eigenaar van Mana Gezondheidspraktijk. Al sinds jonge leeftijd op zoek naar de diepere lagen van het leven. Ik begon op te merken dat er een verbinding was tussen lichaam en geest.

Lees meer
Jade van den Hout

Jade van den Hout

Jade van den Hout (25), afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie (2014), is freelance danser, co-maker en docent. Ze is o.a. werkzaam bij het gezelschap The100Hands waar het fysiek samenkomen van mensen het startpunt en doel is van elk werk.

Lees meer
Marian Scherpenisse

Marian Scherpenisse

Ik geef al meer dan 25 jaar met veel plezier en enthousiasme les in Qigong, Tai Chi Chuan, Tai Chi Stok, Yoga en Meditatie.

Lees meer
Linda Holman

Linda Holman

Mijn naam is Linda Holman (33) Ik ben yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschapsyoga.
Yoga heeft mij sinds de eerste keer dat ik op de mat stapte gegrepen. Yoga betekent voor mij: terug naar mezelf, naar mijn kern. Het denken laten verstillen en terug naar mijn lichaam.

Lees meer
Kees Peters

Kees Peters

Gastdocent aan de Academie voor Open Bewustzijn met thema’s rondom klank en coaching.
Ik verbind de kennis van klanken in taal naar toepassing voor mogelijk persoonlijk en innerlijke klimaatverandering. Dit kan inspireren tot compassie volle bijdrage aan de intense veranderingen in onze samenleving.

Lees meer
Babiche Ubben

Babiche Ubben

Een mindfulness training in 2010 plantte het zaadje van interesse in meditatie en het boeddhisme. Dat groeide als vanzelf (met de nodige zachtmoedige inspanning) uit naar dat ik in 2018 de opleiding Mindful Coachen bij de Academie voor Open Bewustzijn heb afgerond.

Lees meer
Laura Las

Laura Las

Leidende vraag in mijn leven is: hoe ga ik om met álles wat het leven me brengt? Of: hoe verhoud ik me tot mijn innerlijke kwetsbaarheid (zoals mijn innerlijke criticus, ziekte en verlies, of belemmerende patronen en overtuigingen) en draag ik hier zorg voor? In de weg die ik daarin heb afgelegd zijn zowel ervaring als bewustwording bronnen van groei en inspiratie geweest.

Lees meer
Martine Moulart

Martine Moulart

Na mijn studie als dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg werkte ik als danseres en choreograaf. Mijn fascinatie was verstilling, traagheid en werken vanuit Authentic movement; de beweging je lichaam op dat moment wil maken.

Lees meer
Minjon van Zoest

Minjon van Zoest

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach en ademcoach. Ik werk met mensen waarvan een dierbaar iemand is overleden en die verder willen met hun leven maar niet weten hoe. Ik leer ze hoe ze met hun rouw om kunnen gaan zodat ze weer grip op hun leven krijgen.

Lees meer
Mojra Vogelnik S.

Mojra Vogelnik S.

Mijn naam is Mojra Vogelnik-Skerlj. Ik ben van origine Sloveens, maar woon tegenwoordig in Breda, Nederland. Hoewel ik van huis uit architect ben, ben ik de afgelopen 10 jaar actief geweest in het internationale veld van hedendaagse dans en podiumkunsten.

Lees meer
Jan Vrenssen

Jan Vrenssen

1e categorie mindfulness trainer, trainer/eigenaar van Resilijans mindfulness in Tilburg.

Lees meer
Margo Didden

Margo Didden

Ik ben coach, docent en therapeut, geef cursussen, workshops en sessies.
Door jarenlange ervaring, verschillende opleidingen en reizen heb ik een eigen zienswijze ontwikkelt die een brug vormt tussen Oosterse en Westerse filosofie, leefwijze, inzichten en methodes.

Lees meer