Weekend workshops en cursussen

In het weekend worden er vaak 1 malige workshops gehouden, die minimaal een dagdeel duren:
een ochtend-middag of avond waarin gebruik gemaakt wordt van het theehuis voor de koffie/theepauze.
Verder zijn er korte thema-cursussen zoals bv. van Munsel Meditation op zaterdagochtend
of een 3 daagse trainingscursus ‘Ascension meditatie’ van The Bright Path of van Art of Living met the Art of Breathing.
Iedere zondag is er de
Zonnelichtochtend en 1x per maand de Stille zaterdag.
   

Ascension-meditatie

The Bright Path biedt First Sphere Cursus Tilburg eenvoudige meditatietechnieken, Ascension genoemd, om het leven voorbij de beperking te ervaren. Ze brengen je naar een directe ervaring van vrede, plezier en vrijheid. Ze kunnen door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd of culturele achtergrond.

Online filmavond A Mindful Choice

The Bright Path  geeft een introductieavond over de Ascension techniek en laat de zeer mooie Online Film A Mindful Choice zien. De kijkervaring van de bijzondere documentaire wordt verdiept door een introductie en meditatie achteraf. Bhaga en Sanjaya, beiden Ishaya-monnikken zullen deze avond begeleiden. Het is hun passie om mensen te helpen ervaren dat er middenin de dagelijkse hectiek een oase van rust tot je beschikking staat.

Art of Breathing

Art of Living geeft regelmatig cursussen Art of Breathing. Met dit programma druk je de RESET KNOP in. Alle opgebouwde stress en spanningen worden losgelaten en je krijgt een enorme energie boost. De cursus omvat 3 dagen van 3 uur op vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Munsel Meditation

Munsel Meditation onder begeleiding van Sinsi Ong, geven een paar keer per maand op zaterdagochtend bij Het Zonnelicht cursussen met een bepaald thema. Deze cursussen & workshops zijn gebaseerd op de oude wijsheid van Tibet. Ze gaan over het trainen van onze geest en het ontwikkelen van vrijheid.

Dansend Licht

Marcel Zoontjens begeleidt 1x per maand Dansend Licht op vrijdagavond bij Het Zonnelicht. Dansend Licht nodigt je uit om Jezelf met open Hart te ontmoeten in de Dans waarbij je vanuit Rust en Verstilling jouw Levenskracht en Licht kunt ervaren.

Wijsheid uit het Sjamanisme

Martine Moulart van Natuurlijk Ritme geeft de workshop Wijsheid uit het Sjamanisme. Wil je meer inzicht in je familie en voorouderlijnen? Wist je dat je onvoorwaardelijke steun krijgt van je voorouders?  Wil je meer contact met je voorouders?

Qigongworkshop

Marian Scherpenisse geeft Qigong workshops met diverse thema’s zoals ‘Wortelen en stevig staan’ en ‘de Kracht van water’. Het zijn meditatieve Qigongseries die verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest. Ze helpen om in je centrum te komen, naar binnen te gaan en te verstillen. 

Midzomer viering

 Chantal van Heumen geeft de workshop Midzomer Viering op 21 juni. De start van de zomer en de langste dag. De bloemen staan nu boven de grond in hun volledige kleuren en geurenpracht. Voor iedereen om van te genieten. Hierbij hoort het beeld van blijdschap, van feest, van lange nachten en dansen op blote voeten. 

Body of Water

Body of Water workshop door Chantal van Heumen en Elise van Meenen Een workshop om bij jezelf te komen met alles wat er in je leeft. We gaan op een reis van beweging en klank. Met Qi Gong, meditatie in beweging, live muziek en soundbath.

Grip op leven met rouw

Minjon van Zoest van Over Rouw geeft de workshop Grip op leven met rouw. Doet je verlies veel pijn en weet je soms niet wat je met jezelf aan moet? Deze workshop geeft je weer rust in je lijf en je hoofd, tools om in het dagelijks leven te gebruiken en vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven heb.

Bevalcursus

Linda Holman geeft de workshop Bevalcursus. De 1 daagse cursus is te volgen samen met jouw partner (voorkeur), maar alleen is ook mogelijk. Na afloop van deze middag weet je alle in en outs van bevallen, zodat je vol vertrouwen en met een gerust gevoel de geboorte van jullie kindje beleeft.

Meeting met Milo

Milo van Het NU Centrum houdt meetings bij Het Zonnelicht. Als je ernaar verlangt verder te gaan dan het verhaal van je leven en meer vrijheid, geluk, gemak een stroming van liefde wenst te ontdekken, dan begeleidt Milo je vanuit een diepe vreugde naar de ‘directe benadering’ van zelfrealisatie.

Workshop out of the mind

Erik van Zuydam geeft de workshop Out of the Mind. Tijdens de workshop ontdek je wat de diepere mechanismen zijn die ten grondslag liggen aan onze denkverslaving en hoe je die kunt doorbreken. In de kern komen alle menselijke problemen voort uit de identificatie met een fictief psychologisch zelf (het ego) en dat de enige werkelijke oplossing ligt in het doorbreken van de identificatie met dit denkbeeldige ‘ik’.

Healing Mantra's

Healing Mantra’s, begeleid door Brand Heek en band, treden regelmatig op bij Het Zonnelicht. Mantra zingen is een meditatieve manier van zingen. Hierin gaat het niet om mooi zingen, maar om rust in je denken en contact te maken met de stilte.

Open Heart Circles

Bas Brand en Iris Siemons houden Open Heart Circles. Dit is een avond waarin we samenkomen om voluit te leven en verbinding te maken met elkaar. Er is ruimte voor alles wat er speelt bij jou en de ander.
Eerlijk, open, met respect voor alles wat er is. Er is ruimte voor stil zijn, creativiteit, confrontatie, bewegen, en nog veel meer.

Om Chanting Circles

Bhakti Marga houdt Om Chanting Circles in het weekend en deze worden begeleid Pada Panduranga Dasi.  OM Chanting brengt mensen tezamen om in hun eigen omgeving, verspreid over de hele wereld, de positieve energie van het OM en hun liefde voor Moeder Aarde met elkaar te delen.

Familieopstellingen

Lieve Michel geeft, naast Choose Again ook Familieopstellingen. Verlang je ernaar om liefdevoller in een relatie te staan? De relatie met een ouder, partner, kind, collega, familielid, het lichaam … kan scheefgetrokken zijn. Een familieopstelling geeft een beeld van de verstrikkingen die hierbij spelen. Dit kunnen hardnekkige patronen zijn die al langer werkzaam zijn, soms overgenomen uit een vorige generatie. Door die verstrikking is de onderstroom van liefde weggevallen.

Lig en Luister concerten

Componist Kees van den Bergh geeft elektronische Lig en Luister concerten Dit is een hele aangename manier om muziek te beleven. Ontspannen liggend op je matje, kom je helemaal tot rust en kun je je laten meedrijven op de klanken van de muziek.

Klankhealing/ontspanning

Klankhealing/ontspanning door Stella Westerhof van Jij en Je Leven. Klanken hebben grote invloed op ons leven, het is een krachtig medicijn. Klankontspanning maakt gebruik van oeroude technieken om de balans in lichaam en geest te herstellen.