Wekelijkse cursussen


Dit zijn korte cursussen van meestal 8 a 10 lessen zoals bv. Mindfulness training of een Stembevrijding.

Voor meer informatie of aanmelden klik op de activiteit of op de naam van de docent. Prijzen worden door hen zelf bepaald. 

Mindfulness en het brein

Dorle Lommatzsch van Open Bewustzijn Academie  heeft de Zonnelichtochtend mee opgericht en begeleidt deze mee met Mindful Mediteren & Communiceren Ze geeft daarnaast korte trainingen Mindfulness en het brein bij Het Zonnelicht. Door mindfulness dagelijks toe te passen werken onze rechter en linker hersenhelft beter samen, maar ook de drie verticale lagen in ons brein: de hersenstam, het limbische systeem en de neocortex.

Mindfulness trainingen en Zelfcompassie

Laura Las geeft Mindfulness trainingen en Zelfcompassie bij Het Zonnelicht en begeleidt de Zonnelichtochtend mee met Mindfulness en luisterend communiceren. Mindfulness staat voor een kwaliteit van aandacht, een volledig bewustzijn van het moment en de huidige ervaring. Mindfulnesstraining of aandachttraining is een training in opmerkzaamheid of aandachtigheid.

Mindfulness trainingen ook voor in het onderwijs

Jan Vrenssen van Resilijans geeft regelmatige Mindfulness trainingen ook voor in het onderwijs. In de Mindfulness (MBSR) Training wordt er onderzocht wat er gebeurt als je je met milde open aandacht verbindt met de eenvoud van het moment om je zo al oefenend te ontwikkelen op het vlak van veerkracht, evenwicht, levensgemak, innerlijke rust, vriendelijkheid en wijsheid. Verder begeleidt Jan de Stille zaterdag mee.

Choose Again (Course of Miracles)

Lieve Michel geeft Choose Again workshops. De ‘6 stappen naar vrijheid’ van Diederik Wolsak is een proces dat leidt naar de heelheid in jou.  Ingangspoort zijn de gevoelens die je ervaart in een relatie of situatie.  Met de 6 stappen kom je dan terecht bij wat je onbewust denkt over jezelf.  Die beperkende overtuigingen zijn iets wat je als kind reeds hebt vastgelegd vanuit angst, en daarna diep weggestoken.  Dit proces kan die gedachte transformeren naar een ervaring van heelheid, vrijheid, vrede.

Stembevrijding

Margo Didden van Inner Circle geeft korte cursussen Stembevrijding bij Het Zonnelicht. Deze cursus geeft je de ruimte om te ontdekken hoe jouw eigen geluid klinkt. Jouw stem vormt een directe verbinding met jouw binnenwereld, het helpt je bewust te worden van hoe je jezelf op dat moment ervaart.

Klank & Klimaatbeleving

Kees Peters begeleidt de Zonnelichtochtend mee met Klank & Ruimte en geeft de workshop Klank & Klimaatbeleving. Daarin word je meengenomen in een klank-ontspanning en worden er oefeningen gedaan om elkaar te ontmoeten en onderzoek je jouw jouw innerlijke klimaat.

Mindfulness Based Stress Reduction trainingen

Birgitte Schäperkötter geeft Mindfulness Based Stress ReductionDeze training biedt handvatten om met aandacht en compassie lastige situaties in het dagelijkse leven tegemoet te treden.

Mindful Zelfcompassie trainingen

Rianne Schoenmakers geeft Mindful Zelfcompassie trainingen. Deze prachtige training is gebaseerd op het baanbrekende onderzoek van Kristin Neff en het klinische perspectief van Christopher Germer. Compassie, en dan met name compassie voor jezelf, wordt steeds meer erkend en omarmd. Deze training brengt meer mildheid in het alledaagse leven.