Het Zonnelicht

Het Zonnelicht bestaat uit een Meditatiehuis, Bamboetuin
en een Theehuis met Theetuin.

MEDITATIEHUIS

Het meditatiehuis was van oorsprong een dojo,
gebouwd door de vorige eigenaar Mark Sterke,
die daar met Stichting Shin tai ryu sinds 1979,
de Japanse traditionele krijgskunst beoefende.

In 2018 is het gebouw van binnen aangepast:. Er ligt een mooie bamboevloer met vloerverwarming, er zijn glazenschuifdeuren geplaatst en grote schuifkasten ingebouwd, waar alle materialen in liggen, zoals meditatiekussen, bankjes en yogamatten. In het halletje kun je de jassen en schoenen kwijt en is een toilet.

Het heeft naast de Japanse oosterse elementen ook een beetje de sfeer van een kapelletje/ kerkje gekregen. De culturen van het Oosten en het Westen komen min of meer symbolisch samen.

De stilte en de rust is voelbaar als je binnenkomt.

Huur meditatiehuis

Huurtijden en Prijzen

BAMBOETUIN

EN KLEEDKAMER

Het Meditatiehuis is omgeven door een mooie bamboetuin.
In de bamboetuin staan allerlei soorten bamboe:
zeldzame soorten, diverse metershoge dikke bamboe maar ook fijne sierlijke bamboe-struiken tref je aan. Dit is door de vorige eigenaar aangelegd. Hij heeft in zijn boek: “Bamboe voor altijd een groene tuin”, zijn uitgebreide kennis over bamboe opgeschreven.

In de tuin zijn paden aangelegd en zitplekjes gecreëerd waar je even in alle rust kunt zitten. Achterin staat een klassiek natuurstenen beeld van Boeddha in meditatie en bij binnenkomst heet een liefdevol Boeddhameisje je van harte welkom.

De tuin, gelegen midden in de stad, straalt rust uit en je waant je even in een ander deel van de wereld.

Naast de Bamboetuin is een kleine aparte kleedkamer met een tweede toilet. Hier kunnen deelnemers zich omkleden en de docent kan hier theezetten voor de les.

Huur je door de week voor een korte les, dan zit de bamboetuin en de kleedkamer daarbij.

HUURVOORWAARDEN

THEEHUIS

MET THEETUIN EN TUINKAS

Naast de Bamboetuin en kleedkamer, ligt de Theetuin. In de Theetuin staat een houten Theehuis, wat gebruikt kan worden voor de korte koffie/ theepauze of voor de lunch. Hier zit een kleine keuken in met koelkast, gasfornuis, tafel en stoelen. Het Theehuis heeft aan de voorzijde een kleine overkapping. Buiten in de Theetuin staan 2 grote picknick tafels en een ruime loungehoekbank zodat je bij goed weer, lekker buiten kunt zitten. Bij regen of in de winter kun je de glazen tuinkas gebruiken die je met heaters kunt verwarmen.

Huur je in het weekend of in de vakanties, dan is dit altijd in dagdelen en zit naast de Bamboetuin en Kleedkamer, ook altijd het Theehuis en de Theetuin, in de huurprijs inbegrepen. Er is gratis koffie en thee. De lunch dient zelf meegenomen en verzorgd te worden.

HUISKAMER 

& ZONSCHUURTJE

Sinds kort heeft Het Zonnelicht ook de beschikking over een huiskamer met een tafel van 4 m lang waar zo’n 12 personen aan kunnen zitten. Daarbij zit ook een keuken. Deze kan gebruikt worden voor leesgroepen of bij retraites om in de winter te lunchen of te dineren. De Zonschuur is een klein schuurtje waar individuele coaching sessies gegeven kunnen worden of massages, Reiki, Hypnotherapie e.d.