Wekelijkse lessen


Dit zijn activiteiten die elke week plaatsvinden en gaan (meestal) het hele jaar door met uitzondering van de schoolvakanties.
Voor informatie over de lessen of aanmelden, klik op de activiteit of op de naam van de docent.
Prijzen worden door hen zelf bepaald.

Sat-zangavond & Gayatri mantra

Bas Brand Heek reciteert op maandagochtend de Gayatri mantra en begeleidt in de avond de Sat-Zang avond Verder begeleidt hij de Zonnelichtochtend mee met Mantra zingen en treedt hij regelmatig op met zijn band Healing Mantra’s.

Movement & Silence

Jade van den Hout geeft dansles zowel voor jongeren vanaf 9 jaar als volwassenen onder de naam Movement & Silence. Hier gaat het niet om het leren van danspasjes of choreografieën maar juist om vrij te bewegen, te improviseren, en contact te maken met je lichaam, de omgeving en met andere.

In balans met Qigong

Karen van Dam geeft In balans met Qigong In deze les ligt de nadruk op een belangrijk aspect van Qigong: ‘Rujing’ ofwel het betreden van rust. Tijdens de bewegingen gaat de focus naar het zinken (release, Song) en de ademhaling. Op die manier ontdoen we ons van overbodige spanningen en komen lichaam en geest tot rust.

Zwangerschapsyoga

Linda Holman van Little Guru Yoga geeft Zwangerschapsyoga. In deze lessen wordt aandacht besteedt aan het bewust beleven van jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het is een volledige zwangerschapscursus. Het zorgt voor meer ontspanning, kracht en vertrouwen in het lichaam en het denken tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Qi Gong / Tai Chi

Chantal van Heumen van Mana Gezondheidspraktijk geeft Qi Gong / Tai Chi en begeleidt de Zonnelichtochtend mee. In de les Qi Gong worden korte series en losse oefeningen gegeven, bestaande uit simpel uit te voeren vloeiende bewegingen. De combinatie van de vloeiende bewegingen, het gebruik van de ademhaling en de concentratie maakt dat het meditatie in beweging wordt.

Qi Gong volgens de 5 elementen

Marian Scherpenisse van de Boog Yoga geeft Qi Gong volgens de 5 elementenQigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer voor gezondheid en balans. Zachte en vloeiende bewegingen zijn afgestemd op de seizoenen en helpen om in jouw natuurlijke ritme te komen.

Acrobatische yoga voor jongeren

Motion Momentum geeft Acrobatische yoga voor jongeren van 9 tot en met 15 jaar, begeleid door Fleur en Frauke. Acrobatiek is voor iedereen. Vanuit samenwerking is er zoveel te bereiken, en vooral zoveel meer dan je zou denken. Circuskunsten zonder materialen maar gewoon met elkaar. Je leert coole trucs, je balans bewaren en je spierballen worden sterker.

Shadow Yoga

Mojra Vogelnik Škerlj geeft Shadow Yoga. Deze yoga introduceert een dynamische en progressieve benadering van yoga gebaseerd op de zeer oude principes van de Hatha yoga. Het combineert ademhaling, ritme van beweging en focust op de energetische punten en banen in het lichaam.

Kundalini yoga voor mannen

Maarten van Bijsterveld van de Yogi Company geeft Kundalini yoga voor mannen. Voor alle mannen, mét of zonder yoga-ervaring. Kundalini Yoga is zeer geschikt voor mannen. Het combineert fysieke (inspannende) oefeningen met ademhaling en meditatie. Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Een yogales geeft direct een merkbaar effect.

Feel the flow & Energy Flow workshops

Feel the floween dans ochtend met wereld muziek door Diana Vaklinova. Start de dag met een dans! Laat je zorgen achter, ontspan en geniet van je lichaam. Leef je uit in je dans!  Energy Flow workshops. Een workshop over het vrijlaten van spanningen. Laat je lichaamsenergie stromen! We volgen de energie banen en reflexzones in het lichaam volgens de oosterse hoofd-hand-voet Reflexologie.

Authentic Movement

Pauline van Hezik geeft series Authentic Movement. In de basisvorm ga je bewegen met de ogen gesloten en word je door een getuige gezien. Het is een magisch en steeds verder verdiepende reis waarbij je de beweging volgt die je lichaam wil maken. Speels, creatief, helend. Na de beweging volgt creatieve reflectie als schrijven of tekenen en/of delen. Avonden vinden  plaats per blok, in een vaste groep.

Metta meditatie

Babiche Ubben begeleidt de Zonnelichtochtend mee met Metta meditatie. Liefdevolle vriendelijkheid leren ontwikkelen voor jezelf, voor je dierbaren, voor onbekenden en voor mensen, waarmee we in conflict zijn. Wees met of zonder ervaring welkom om mee te komen doen

Meditatie & Yoga

Toine van den Hurk begeleidt de Zonnelichtochtend mee met Meditatie & Yoga. Naast de meditatie komen hier klassieke yogahoudingen (asana’s) aanbod en er is aandacht voor chakra’s. Ademhaling, visualisaties, oefeningen en meditatie geven je inzicht in de heilzame werking van deze energiecentra.